Arduino Workshop

Lørdag den 19/9 havde vi fornøjelsen af at afholde en Arduino workshop i klubbens lokaler. Arrangementet var blevet til efter at jeg havde inviteret naboklubberne Fredericia, Silkeborg og Skanderborg med til afviklingen. Vi har arbejdet på det i 3-4 måneder, og det har været en stor fornøjelse at have samarbejde med dem.
Dagen gik helt efter planen, dog kom der så mange gæster på et tidspunkt, at det var umuligt at tælle hvor mange; men vi regner med at det er mellem 80 og 100 stykker. Heldigvis havde jeg fået lov at låne lokaler af de andre “lejere” af bygningerne. Ellers var det slet ikke gået med pladsen.
Vore to udstillere, Softgenie og Let Elektronik, havde sponseret nogle fine gaver til lotteriet; hvor lodder kunne købes ved indgangen. Vor egen OZ7SB, Søren, havde ligeledes været i gemmerne, og fundet omkring 60 stk. strømforsyninger frem, der også blev doneret til lotteriet. Tak for det Søren, de var MEGET populære, da de passer fint til en Arduino UNO.
Dagen igennem var der godt salg af bøger, Arduino og andet hardware, og gæsterne havde desuden mulighed for at købe en vand eller en kop kaffe i køkkenet, der blev styret meget flot af OZ0ABK, Arne Bo. De mange kager til kaffen, havde OZ4SF, Susanne, bagt, og de var rigtig gode. Stor tak til Susanne og Arne Bo for indsatsen.
Vi havde desuden skabt mulighed for at kunne lade gæsterne lære lidt om Arduino, idet vi havde OZ7ADZ, Niels, til at fortælle om det grundlæggende om Arduino. Det blev til to foredrag fra hans side, og der var virkelig kamp om pladserne! Folk stod i kø for at være med; men måske ikke så underligt, hvis man kom langvejs fra, og at det måske var det primære mål med besøget hos os.
Og der var folk langvejs fra; bl.a. var landsformanden for EDR, OZ5HZ, Finn, kørt hertil fra Aalborg; der var fynboer, sjællændere, og endda et par stykker fra Langeland, samt mange andre fra det meste af Jylland.
Sidst på dagen afholdt OZ1MPE, Mads, et seminar om BLYNK, en måde at fjernstyre din Arduino derhjemme, ved hjælp af din smartphone. Det var et foredrag Mads fik megen ros for, og mange mente han burde på listen med foredragsholdere i EDR. Tak for hjælpen, Mads.
Der blev givet megen ros fra gæsterne, og flere mente endda, at det burde være en årlig tilbagevendende begivenhed. Det må vi se på, når den tid kommer.
Jeg vil slutte med at takke OZ4FD Flemming, OZ1MPE Mads, samt OZ5ZI Finni, samt øvrige for deltagelse i arrangementets forløb og oprydning derefter, men også min XYL, der hjalp med at få bragt lokalerne i en stand, vi kunne være bekendt at vise frem.
OZ1QZ John

Billeder fra Workshoppen

One Reply to “Arduino Workshop”

  1. Pingback: Breaking News! – Arduino-workshop | OZ6HR